Emdogain | tratamentul de încredere în boala parodontală

Odată cu trecerea anilor știința a evoluat, iar progresele privind parodontoza au apărut și ele. Așa a apărut și Emdogain, tratamentul de încredere ce poate reprezenta salvarea pentru mulți dintre pacienții diagnosticați cu parodontoză. Ce este Emdogain?

Emdogain este un gel format din derivați din matricea proteică a smalțului, sintetizați din țesuturile embrionare ale porcinelor. Asemănarea între aceste proteine și cele umane este atât de mare, încât provoacă un răspuns biologic din partea corpului nostru. 
Emdogain funcționează prin generarea unei inducții pentru regenerarea țesutului adevărat și corect al aparatului de inserție (țesutul conjunctiv, gingiile și osul care ne înconjoară și ne susțin dinții). Regenerarea țesuturilor este o procedură efectuată în medicina dentară pentru a menține sau genera un nou țesut (în acest caz, întregul aparat de inserție a dinților).

Prin urmare, s-a demonstrat că acest gel determină un grad important de regenerare, cel mai mare beneficiu fiind creșterea stabilității, fie pentru implant, fie pentru dinte.
După aproximativ cincisprezece zile, dacă totul a decurs conform așteptărilor, aproximativ 75% din defectul osos va fi acoperit cu țesut nou, adică noile structuri din jurul dintelui vor fi fixate și astfel se va obține stabilitatea dorită a dintelui sau implantului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
Scroll to Top